Cibali-Fener Turu- 2019
Bu turumuz sona ermiştir. Güncel turlarımızı incelemek için Ana Sayfamızı ziyaret edin.
Tarih: 22 ARALIK 2019
İstanbul kültür gezilerimizin üçüncüsünde yine dolu dolu bir programla karşınızdayız! 🙂
Program
Deneyimli rehberimiz eşliğinde yürüyerek gerçekleşecek gezimizde; camileri, müzeleri, kiliseleri ve şehrin mimari özgünlüğe sahip sokaklarını deneyimleyeceğiz.
Turumuz Cibali Tütün Fabrikası (Kadir Has Üniversitesi) önünde saat 10:00’da toplanmayla başlayacaktır. Gruptaki arkadaşlarımızla tanıştıktan sonra Rezan Has Müzesi’ni gezeceğiz. Burada Bizans döneminde İstanbul’un su ihtiyacını karşılamakta önemli rol oynayan, yer altındaki kagir su depoları olan sarnıçları inceleyeceğiz. Sonraki rotamız büyük yazar Orhan Kemal’in evi olacak. Orhan Kemal’i andıktan sonra, 1582 yılında 3. Murad’ın annesi Nurbanu Sultan tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan, daha sonra ise Yahudi geleneklerine göre yorumlanan Cibali Ayakapı Hamamını göreceğiz. Fatih Sultan Mehmed Dönemi sadrazamlarından Küçük Mustafa Paşa (Ö.1483) tarafından yaptırılan, Türk hamamlarının geleneksel yerleşim düzeni ve mekan çözümlemeleri uygulanmış, harika mimari yapıya sahip, Küçük Mustafa Paşa Hamamını göreceğiz.
Daha sonra Gül Cami’ye göz atıp, tarihine tanıklık ettikten sonra İstanbul tarihinin şahitlerinden birinden, Cibali Kapısından geçeceğiz. Cibali Kapısının adının nereden geldiğini ve kim tarafından yapıldığını öğrendikten sonra tarihe meydan okuyan Aya Nikola Kilisesini dışarıdan göreceğiz. Sonraki rotamız ise; ne bir başkanlık binası ne de bir saray! Eski Yunan tapınaklarını andıran dört sütunlu girişiyle dikkat çeken yapı; Maraşlı Rum İlköğretim Okulu olacak. Haliç’in tarihi deniz sularının ardında yer alan ve 6. yüzyıldan beri Ortodoksluğun merkezi olan Aya Yorgi Kilisesi ve Patrikhane içerisinde değerli eşyaları göreceğiz. Sırada şatoyu andıran görkemli bir yapı, Fener Rum Lisesi olacak. Bu yapının tarihini dinleyip çevresinde fotoğrafladıktan sonra, gezimize, Bizans döneminden kalma kilise olan Moğolların Meryemi Kilisesi’nde gezimiz devam edecek.
Şimdiden ne dolu bir program dediğinizi duyar gibiyiz. Daha bitmedi! Sırada Vlah Sarayı Kilisesi, Dimitri Kantemir Sarayı, Camhane ve Kadın Eserleri Kütüphanesi, Sveti Stefan Bulgar Kilisesi, Selanik Sinagogu, Balat Kapısı, Yanbol Sinagogu, Tata Minare Cami, Çana Sinagogu, Tahta Minare Cami, Çana Sinagogu, Hızır Çavuş Cami, Ahrida Sinagogu, Ermeni Okulu ve Surp Hıreşdagabet Ermeni Kilisesi’nin hikayelerini dinleyip gezimizi sonlandırıyoruz. Yapıların bir kısmı kapalı olduğundan dolayı dışarıdan bir anlatım gerçekleşecektir.
Buluşma Noktası ve Saat: Kadir Has Üniversitesi Önü Saat 10:00
Öğlen Yemeği Menü: Tavuk Şiş veya Adana, Salata, Meze, Çorba, Meşrubat, Su, Çay
Ücret
Ücret kişi başı: 135 TL
Ücrete Dahil Olanlar
- Rehberlik
- Kulaklık dinleme sistemi
- Bahşişler
- Öğlen yemeği
Ücrete Dahil Olmayanlar
- Kişisel harcamalar
- Müze & Ören yeri girişleri
* Bu gezi TURSAB A sınıfı seyahat acentası Düş Patikası tarafından gerçekleştirilmektedir.