Gezgin Kadınlar Karadeniz Turu – 2018
Bu turumuz sona ermiştir. Güncel turlarımızı incelemek için Ana Sayfamızı ziyaret edin.
Doğu Karadeniz ve Yaylaları Doğa Turu
5 GECE 6 GÜN
Tarih: 15 – 20 TEMMUZ 2018
Kontenjan: 13 KİŞİ
Büyülü yaylalar, muhteşem bir doğa, şelaleler, dereler, hiçbir yerde karşılaşamayacağımız yöreye özgü birçok endemik hayvan ve bitki türü… İşte burası Doğu Karadeniz.
Doğu Karadeniz tam anlamıyla bir cennet! Yok olmaya direnen bu doğa, nice güzellikleri de içinde barındırıyor. Kendine has kültürü, Karadeniz gibi deli dolu ama tatlı mı tatlı insanı, tulumu, kemençesi ve horonu bizleri çağırıyor.
Karşılaştığınız her Karadeniz turu yaylaları kapsamaz. Bu nedenle programımızı detaylı incelemeniz ve sınırlı kontenjanda gecikmeden yerinizi almanızı öneririz. Turumuz 16 kişilik araçlar ile yapılmaktadır. Tur programında bulunan yaylalara ancak bu araçlar çıkabilmektedir.
Program
1. Gün Trabzon – Sümela Manastırı – Uzungöl – Çamlıhemşin
Sabah saat 09.00’da Trabzon Havalimanı’nda buluşuyoruz. Kahvaltının ardından gezimize Altındere Vadisi Milli Parkı’nda bulunan Sümela Manastırı ile başlıyoruz. Bulutların içindeki manastır olarak bilinen Sümela Manastırı’nı fotoğraflayıp, restorasyon tamamlanır ise manastırın içinde geziyoruz. Sonrasında yerli yabancı herkesin ilgisini çeken Uzungöl Milli Parkı’na gideceğiz. Uzungöl; Haldizen deresinden beslenen bir set gölüdür ve dağların arasında olduğundan görseli çok güzeldir. Göl etrafındaki gezimizden sonra Uzungöl’ü de tepeden görebileceğimiz Lustra yaylasına çıkıyoruz. Fotoğraf ve yayla gezimizin ardından Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine doğru yola koyuluyoruz. Fırtına Deresi’ni takip ederek ilerliyor ve otelimize yerleşiyoruz.
2. Gün Zil Kale – Çat Vadisi – Gito Yaylası – Palovit Şelalesi
Sabah derenin güzel sesi ve kuşların cıvıltısı ile uyanıyoruz. Fırtına Vadisi’nde bulunmak; derenin sesini dinlemek, onu süsleyen köprüleri fotoğraflamak, konaklarını ve içindeki yaşamları seyre dalarak bu güzel güne başlıyoruz. Doğu Karadeniz’in en çarpıcı dağı Kaçkar Dağı’nın zirvesinden akıp gelen derelerin birleşmesi sonucu şelaleler ve Fırtına Deresi oluşur. Derenin uzunluğu 57 km’dir. Vadi adını dereden alır. Bu dere birçok bitkiye, hayvana, insana yaşama fırsatı sunar. Bizi de gezimizin iki günü misafir edecektir. Bugünkü ilk durağımız Zil Kale. Fırtına Deresi kadar meşhur ve zirvede bulunan kaleden etrafı seyretmek çok keyifli olacaktır. Ardından Çat Vadisinden geçerek Şimşir Ormanı’na ulaşıyoruz. Ormandaki molamızın ardından aslında bir Hemşin yaylası olan Gito yaylasına hareket edeceğiz. Manzara tek kelimeyle harika! Yaylada Verçenik, Kaçkar ve Karçal zirvelerini hava açıksa görebileceğiz. Yayladan dönüşte Palovit Vadisinden geçerek Palovit Şelalesine gideceğiz. Şelale gezimizin ardından otelimize dönüyoruz.
3. Gün Pokut – Sal – Ayder – Hopa
Sabah kahvelerimizi Şenyuva Köyünde (Çinçiva Köyü) içiyoruz. Burası bir dizi ile de gündeme gelen ufacık bir köy. Köyde gezinip tarihi Şenyuva köprüsünde fotoğraflarımızı çekeceğiz. Sonrasında yola devam; köyden geçerek Doğu Karadeniz’in en güzel yaylası olarak tabir edilen Pokut yaylasına ve yanı başında yer alan Sal yaylasına gideceğiz. Sal ve Pokut yaylaları arasında kolay bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Manzara yaylada yürüdüğümüz yolda peşimizi bırakmayıp bize eşlik edecek, bir de şansımız varsa bulut denizini seyredebiliriz. Pokut yaylasından sonra Ayder Milli Parkında bulunan Ayder yaylasına gidiyoruz. Daha sonra Tar Vadisinden Bulut Şelalesine keyifli ve kolay bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Yürüyüşümüz bittikten sonra otelimize gidiyoruz.
4. Gün Batum
Kahvaltımızı yaptıktan sonra Sarp sınır kapısına gidiyoruz. Ülkemizi Gürcistan’a bağlayan sınır kapısından Çoruh nehrinin Karadeniz`e dökülen yerine konumlandırılmış Batum`a giriş gerçekleştiriyoruz. Batum`da ilk olarak Avrupa meydanında göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli`ni görüp, sonrasında Piazza Meydanı`na gidiyoruz. Batum`un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda verdiğimiz serbest zamanın ardından Tiyatro Meydanında, Altın renkli Poseidon Heykeli`ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Tiyatro Binasını, Meryem Ana Katedrali`ni ziyaret ediyor sonrasında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından Batum Botanik Parkını geziyoruz. Batum gezimizi tamamladıktan sonra Sarp sınır kapısından yurda girerek otelimize yerleşiyoruz.
5. Gün Maral Köyü – Maçahel
Kahvaltımızı yaptıktan sonra Unesco tarafından tescillenmiş Türkiye’nin tek biyosfer alanı olan Maçahel’e hareket ediyoruz. Programımıza Maral Köyünde bulunan Maral Şelalesi ve ahşap süslemeleri ile bizleri tarihsel yolculuğa çıkaracak olan camileri gezerek devam ediyoruz. Maçahel merkezde yapacağımız yürüyüşün ardından konaklamamızı Türkiye ve Gürcistan sınırında bulunan Gürcü köyünde, köy pansiyonlarında yapacağız. Maçahel ve yöreye özgü enfes Gürcü yemekleri bizleri bekliyor.
6. Gün Maçahel – Borçka Karagöl – Mençuna – Trabzon
Son kez Maçahel Vadisine bakıp bu diyara veda ediyoruz. Yolumuz bizi Borçka ilçesinde bulunan Karagöl Tabiat Parkına götürüyor. Bu güzel yerde vakit geçirip, göl çevresinde yürüyüş yapıyoruz. Sonra Hopa’ya uğruyor ve Karadeniz müziğini herkese sevdiren, genç yaşta kaybettiğimiz Kazım Koyuncu’nun anıt mezarını ziyaret ediyoruz. Gezimizin son durağı ise Arhavi ilçesinde yer alan Mençuna Şelalesi ve Çifte Köprüler. Şelaleye yarım saatlik kolay bir yürüyüşle ulaşıyoruz. Gördüğümüz manzara bizi çok sevindirecek.
Artık dönüş vakti deyip biriktirdiğimiz güzel anılar ile birlikte Trabzon Havalimanı’na hareket ediyoruz. Trabzon Havalimanı’ndan ayrılma saatimiz 20:00.
Konaklama
Odalarımız 2 kişiliktir.
Konaklayacağımız yerlere aşağıdaki siteden bakabilirsiniz:
1 gece Hopa’da şehir otelinde, 1 gece de Maçahel’de otelde konaklayacağız.
Notlar
Gezimize gelirken mutlaka kendi sağlığınız ve gezi düzeni adına yanınızda bulunması gereken önemli malzemeleri almalısınız. Gezi sırasında uzun süre doğada olacağımız için sizleri düşünerek bu uyarıyı yapıyoruz.
Gerekli malzemeler neler?
- Rahat bir bot; su geçirmeyen, bilekli, outdoor tipi,
- Yağmurluk,
- Tüm gün yanınızda olacak ihtiyaçlarınız için küçük sırt çantası (kol çantası olmamalı ),
- Şapka,
- Güneş gözlüğü,
- Güneş kremi,
- İlaçlarınız.
Ücret
5 Gece 6 Gün
Ücret: Kişi başı 1600 TL’dir.
Ücrete dahil olan hizmetler
– Gezi boyunca karayolu ulaşımı
– 5 gece yarım pansiyon konaklama
– 5 sabah kahvaltısı
– 4 akşam yemeği
– Profesyonel Türkçe rehberlik
– Seyahat sigortası
– Milli park giriş ücretleri
Ücrete dahil olmayan hizmetler
– Uçak biletleri
– Öğlen yemekleri
– İlk gün kahvaltısı
– Müze giriş ücretleri
* Bu gezi TURSAB A sınıfı seyahat acentası Düş Patikası tarafından gerçekleştirilmektedir.